La 16 mai 2018 a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua internaţională a luminii. Peste 600 de evenimente s-au organizat în 87 de ţări, iar la sediul central al UNESCO au avut loc celebrări spectaculoase. Evenimentul a fost inaugurat de directorul general al UNESCO, Audrey Azouley, care a subliniat rolul important al ştiinţei în dezvoltarea durabilă şi a evidenţiat că UNESCO salută întărirea colaborării cu comunitatea ştiinţifică internaţională în acest domeniu. În cadrul evenimentelor au fost incluse şi două discursuri susţinute de laureaţi ai Premiilor Nobel, un mesaj special transmis de la Staţia Spaţială Internaţională şi o demonstraţie ştiinţifică „live” a organizaţiei Brussels Photonics, care a indicat încă o dată importanţa tehnologiei cu fibră optică.

 

InfoCons a realizat un studiu asupra surselor de iluminat

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal