În fiecare zi, pe 21 ianuarie se sărbătorește Ziua Îmbrățișărilor. Aceasta a fost înființată în 1986 și este sărbătorită în mai multe țări.

Potrivit specialiștilor, luna Ianuarie este mai puțin fericită pentru multe persoane, iar a treia Luni după noul an este considerată cea mai tristă zi, potrivit unui psiholog britanic. Acesta spune că multe persoane suferă de depresie, anxietate după perioada frumoasă de sărbători și vacanță/concediu, iar pe lângă toate acestea, mai trebuie să se și adapteze la sarcinile de rutină, obligații, și binențeles, job.

Îmbrățișările sunt adorate de multe persoane, și mai puțin agreate de altele.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Comprehensive Psychology, psihoterapeuta Virginia Satir a declarat: `Avem nevoie de 4 îmbrățișări pentru a supraviețui, de 8 pentru a ne menține și de 12 îmbrățișări pentru a crește`. O îmbrățișare care durează 10 secunde poate să crească nivelul oxitocinei, hormonul care ne ajută cu starea de bine, și să scadă nivelul cortizolului, hormonul răspunzător de stres.`

Putem începe o relație, fie de amiciție, fie de dragoste cu o îmbrățișare caldă, putem oferi consolare unei persoane triste, ne putem lua `la revedere`, ne putem simți în siguranță când suntem îmbrățișați, sau de ce nu, chiar să prindem energie când partenerul ne trezește cu o îmbrățișare.

Așa că, fără dar și poate, haideți să ne îmbrățișăm mai des persoanele iubite și să împărțim bucurie celor din jur!

Citește și:

-Frumusețea și gustul vin din interior

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal