Cu prilejul Zilei Internationale a Francofoniei, sarbatorita astazi, 20 martie 2014, InfoCons – InfoCons isi exprima intreaga consideratie fata de acest prilej de celebrare a diversitatii lumii francofone, marcata de dinamismul dezvoltarii sale cultural si de promovare a valorilor Francofoniei, si anume: respectul pentru statul de drept si drepturile omului, egalitatea de gen, solidaritatea si valorile culturale.

In fiecare an, la 20 martie, 75 membri si observatori ai Organizatiei Internationale a Francofoniei celebreaza Ziua Internationala a Francofoniei, al carei debut a fost marcat in data de 20 martie 1970, prin semnarea Conventiei de la Niamey – Niger, in baza careia s-a creat Agentia de Cooperare si Tehnica. Incepand cu anul 1999, acest organism a devenit Agentia Interguvernamentala a Francofoniei, care in 2006 s-a transformat in Organizatia Internationala a Francofoniei.

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi exprima, pe aceasta cale, respectul fata de acest prilej de reconstientizare a dimensiunii Francofoniei, la nivel mondial, care a jucat, prin intermediul Organizatiei Internationale a Francofoniei, un rol determinant in mobilizarea statelor si guvernelor member pentru ratificarea in cadrul UNESCO a Conventiei pentru protectia si promovarea diversitatii expresiilor culturale.

 

Bonne Journée Internationale de la Francophonie à tous !

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal