Ziua Internațională a Bărbatului se sărbătorește în fiecare an în aproape 80 de țări.

Aceasta are ca scop să îi pună în lumina reflectoarelor pe bărbații care fac o diferență pozitivă și a atrage atenția asupra problemelor cu care bărbații se confruntă la o scară globală.

În ciuda existenței al acestui eveniment global din ultimele două decenii, sunt mulți care nu cunosc că această zi există, și unii care se opun Zilei Internaționale ale Femeii, care are loc pe 8 martie.

Ce sărbătorește această zi?

Rolul Zilei Internaționale ale Bărbatului este acela de a celebra modele pozitive de bărbați și de a atrage atenția asupra problemelor pe care le înfruntă aceștia.

Acestea includ subiecte ca sănătatea mentală, masculinitatea toxică și prevalența de suicid masculin.

Tema acestui an pentru această zi este: `Făcând o diferență pentru Bărbați și băieți`.

Warwick Marsh, coordonator al internationalmenday.co.uk explică inspirația acestei alegeri: ` Ne dorim să promovăm nevoia de a aprecia bărbații și băieții și a ajuta oamenii să facă îmbunătățiri practice în sănătatea și bunăstarea bărbaților și a băieților`, spune acesta, apoi adaugă `Ziua Internațională a Bărbatului încurajează bărbații să conducă după exemplu. Băieții au nevoie de modele pozitive de bărbați. Aceasta este cea mai bună cale de a crea o societate cinstită și sigură, care oferă tuturor oportunitatea de a înflori`.

La mulți ani bărbaților!

Sursa: independent.co.uk

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal