“Uniunea europeană a consumatorului`: O nouă organizație UE a Consumatorului a fost prezentată oficial în Parlamentul European

“Uniunea Europeană a Consumatorului`, noua asociație umbrelă UE a consumatorului, a fost oficial prezentată în Brussels Instituțiilor UE (Comisia UE, mebrii Parlamentului European și ai Comitetului European Economic Social) și altor părți interesate relevante.

Lansarea evenimentului a avut loc pe 5 martie în Parlamentul European, într-o conferință intitulată “În direcția alegerii UE: Îmbunătățirea Uniunii Europene pentru o protecție mai eficientă a consumatorului,` organizat de Italian MEP Viotti, S&D.

Promoterii noii asociații “Uniunea Europeană a Consumatorului` (ECU) sunt asociațiile italiene Federconsumatori și Cittadinazattiva. ECU e compusă din 22 de Asociații ale Consumatorului, venite din 16 state member ale UE, și un membru extra UE, ratificat în timpul Asamblării Generale ECU, Octombrie 2018 în Paris, unde Comisia Europeană-DG a luat parte.

Membrul Croației este reprezentat de Razvojna Organizacija Zastite Potrosaca (ROZP).

“Uniunea Europeană a consumatorului` este rezultatul creșterii atenției civice care, din partea consumatorilor nu a găsit o reprezentare corectă la nivel European: o atenție civică care, în contextul Noii Oferte pentru Consumatori, țintește să imbunătățească protecția oamenilor vulnerabili, să evite separarea dintre cetățenii de primă clasă și cetățenii de a doua clasă în a avea acces la bunuri și servicii publice, și de a reduce inegalitățile marcate extrem care încă există nu doar între consumatorii diferitelor state UE, dar și în interiorul fiecărui stat memrbu.

O atenție care găsește într-o Europă mai coerentă și unită un context potrivit pentru a coopera, astfel încât, în procesul de creere al politicii, un mai mare interes va fi plasat pe perspectivele cetățenilor, demonstrând că Uniunii și Instituțiilor chiar le pasă de protecția intereselor generale ale cetățenilor.

“Protestul pentru o Europă mai grijulie, care ia în considerare cererile zilnice și nevoile concrete ale oamenilor a început să crească pe tot continentul, unde oamenii cer o economie mai puțin financiară și economică, și mai mult ‘reală‘. În contextul politicilor consumatorului, care sunt acum aproape complet în mâinile UE, această cerere legitimată este suportată și promovată de “Uniunea Europeană a Consumatorului`, care este hotarâtă să reprezinte nevoile și cererile cetățenilor europeni într-o manieră constructivă publicului și părților private,` a arătat președintele ECU, Sergio Veroli.

Uniunea Europeană a Consumatorului (ECU) e o organizație Europeană a consumatorului, care lucrează cu toate condițiile stabilite de Instituțiile Europene. ECU e o organizație non-guvernamentală și nonprofit care este independent de activități industriale, comerciale și de afaceri sau de alte interese în conflict. Obiectivul primar al acesteia este promoția și protecția sănătății, siguranței, intereselor economice și legale ale consumatorilor europeni. ECU reprezintă interesele consumatorilor la nivelul Uniunii prin organizații în măcar jumătate din Statele Membre și este activă la nivel regional și national. Organizațiile membre sunt reprezentanții consumatoriilor, în conformitate cu legile și practicile naționale.

Ca asociația UE umbrelă a consumatorilor, ECU acționează în concordanță cu toate principiile europene și are ca scop solidaritatea și protecția drepturilor utilizatorilor și consumatorilor la nivel European în toate domeniile acestora de interes.

Comisie:

 • President: Sergio Veroli, Federconsumatori, Italy.
 • Vice-Presidents: Bozena Stasenkova, Association of Consumer Organizations in Slovakia; Guy Beaune, Indecosa-CGT, France.
 • Secretary General: Mariano Votta, Cittadinanzattiva Onlus – Active Citizenship Network, Italy.
 • Ethic Committee Coordinator: Alvita Armanaviciene, Lithuanian National Consumer Federation.

Membrii:

 1. Croația: RAZVOJNA ORGANIZACIJA ZASTITE POTROSACA – ROZP
 2. Cipru: CYPRUS CONSUMERS UNION & QUALITY OF LIFE
 3. Cehia: CONSUMER DEFENCE ASSOCIATION OF MORAVIA AND SILESIA
 4. Estonia: NGO HOUSE OF CONSUMERS COOPERATION
 5. Franța: INDECOSA CGT
 6. Grecia EEKE – UNION OF WORKING CONSUMERS OF GREECE
 7. Ungaria: FEBESZ – NATIONAL FEDERATION FOR THE PROTECTION OF CONSUMERS’ AND PATIENTS’ RIGHTS
 8. Italia: CITTADINANZATTIVA ONLUS
 9. Italia: FEDERCONSUMATORI & FEDERCONSUMATORI PIEMONTE
 10. Italia: MOVIMENTO CONSUMATORI
 11. Letonia: IMPACT 2040
 12. Lituania: CONSUMER RIGHTS PROTECTION CENTER NGO “SAUGOK SAVE`
 13. Lituania: LITHUANIAN NATIONAL CONSUMER FEDERATION
 14. Lituania: LITHUANIAN CONSUMER ASSOCIATION
 15. Malta: ASSOCIATION FOR CONSUMER RIGHTS -ACR
 16. Polonia: FUNDACJA KUPUJ ODPOWIEDZIALNIE
 17. România: FEDERATION OF CONSUMER ASSOCIATIONS
 18. Serbia: CONSUMERS CENTER OF SERBIA – CEPS
 19. Slovacia: ASSOCIATION OF CONSUMER ORGANIZATIONS IN SLOVAKIA
 20. Slovacia: SLOVAK CONSUMERS PROTECTION
 21. Spania: ADICAE – CONSUMIDORES CRITICOS, RESPONSABLES Y SOLIDARIOS
 22. Suedia: KONSUMENT FORUM

Citește și:

Vrei să afli mai multe informații despre asigurări?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu