Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National, prin lege, din anul 1998 (Legea nr. 96 din 20 mai 1998).

Conform  acestei legi, Ziua Drapelului National este sarbatorita atat prin organizarea unor programe si manifestari culturaleducative, organizate de catre autoritatile publice cat si prin ceremonii militare.

Drapelul national are o istorie bogata, o prima atestare documentara a existentei acestuia dateaza din anul 1839.Maimult, tricolorul romanesc era cunoscut inca din deceniul 4 al secolului XIX ca simbol national, cu un deceniu inainte deoficializarea sa.

Tricolorul apare ca simbol atat in timpul Revolutiei  din 1848,cat si in timpul domniei lui Alexandu Ioan Cuza, culorilesteagului fiind dispuse pe orizontala, insa o data cu venirea lui Carol I, steagul va avea benzile dispuse pe verticală, Romania  aliniindu-se astfel regulilor respectate de steagurile europene.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de26 iunie 1848 când Guvernul revoluționar a decretatcaTricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor; cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii.

Astazi, in toate orasele tarii au loc evenimente care au in centru drapelul national.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal