www.accesliber.ro -Semnalistică pentru persoane cu deficiențe de vedere, acum și în România!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. www.accesliber.ro -Semnalistică pentru persoane cu deficiențe de vedere, acum și în România!

identitate_vizuala

Brașov, 14.08.2015. S.C. O 9 Atitudine S.R.L. anunță lansarea magazinului online www.accesliber.ro prin care va comercializa plăcuțe de accesibilizare a spațiilor publice, tipărite și în alfabetul Braille.

Plăcuțele de semnalizare și accesibilizare a spațiilor publice sunt produse și comercializate de S.C. O 9 Atitudine S.R.L., structură de economie social cu personalitate juridica  înființată de InfoCons și respectă prevederile Legii nr. 448/2006, ce reglementează drepturile persoanelor cu handicap, cât și pe ale Ordinului nr 189  din 12 februarie 2013 pentru aprobarea reglementării tehnice “Normativ privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap`, indicativ NP 051-2012 – Revizuire NP.

`În fiecare dimineață, când ne trezim și vedem lucrurile din jurul nostru, ne bucurăm de posibilitatea de a face diferența dintre lumină și întuneric, de a urmări răsăritul soarelui, sau de a privi picăturile ploii.  Din păcate, nu toți oamenii se pot bucura de aceste lucruri simple, în jurul nostru existând persoane care trăiesc în permanență în întuneric. Acestor semeni, membri ai comunității din care facem parte, poate sunt cunoștințe, prieteni, vecini sau adesea persoane pe care nu le-am întâlnit niciodată, dorim să le acordăm șansa de a se putea informa și alege singuri varianta cea mai ușoară pentru a-și simplifica modul de viață` a declarat Dl. Sorin Mierlea, Președinte al InfoConsomânia – InfoCons.

Structura de economie socială cu personalitate juridica S.C. O 9 Atitudine S.R.L., prin activitatea pe care o desfășoară,  implementează la nivel național primul `Program de sprijinire a persoanelor cu deficiențe de vedere` pentru ca aceștia să poată fi integrați la nivel de comunitate. A fost înființată în cadrul Proiectului ‘S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil’ cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, POSDRU/168/6.1/S/145501.

Proiectului ‘S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil’ este desfășurat în parteneriat cu Asociația C4C – Communication for Community, Confederația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din Grecia, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România -InfoCons, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă și Asociația 4CAREER .

Platforma web www.accesliber.ro a fost implementată de partenerul InChange Solutions, IBM Business Partner în România, având experiență în implementarea soluțiilor web și a soluțiilor de analiză inteligentă.

Persoana de contact:

Mirela Tache, Manager

Instituția: S.C. O 9 ATITUDINE S.R.L.

Telefon: 0770 812 092

Email: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu