Urmeaza Sarbatoarea Inaltarii Domnului, cand ouale se inroesc in ziua Sarbatorii. Acest prilej  ne ofera posibilitatea achizitionarii vopselei de oua, pentru a celebra Sarbatoarea crestina cat si simbolul acesteia.

 

 

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 -2021 pe 60 de produse tip vopsea de ou, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015201620182019 si 2021

Produsele analizate fac parte din următoarele branduri:

  • Alex
  • Oetker
  • Gordena Impex
  • Gallus
  • Carmin
  • Take Line
  • Heitmann
  • Atifco

În urma studiilor, rezultatele au fost următoarele:

 

 

Din punctul de vedere al numărului de aditivi

 

Media numarului de aditivi din studiul produselor realizat in 2021  s-a dublat fata de media numarului de aditivi identificati in studiul din 2015.

Respectiv : in studiul din 2015 media numarului de aditivi regasiti intr-un produs era de 3 fata de 5 media aditivilor regasiti in studiile din 2016, 2018 si 2019. Iar media din 2021 este de 7 aditivi.

Pe parcursul celor 6 ani de studiu in compozitia produselor de vopsit oua apar modificari in ceea ce priveste numarul de aditivi. Numarul aditivilor difera in functie de tipul de vopsea, gramaj si cantitatea de oua pe care o poate vopsi.

Numarul maxim de aditivi gasiti in studiul anilor 2015-2021, este :

7 – numarul maxim de aditivi  gasit intr-un produs in studiul din anul 2015 ;

10 – numarul maxim gasit intr-un produs in studiul din 2016 si 2018 ;

12 – numarul maxim gasit intr-un produs  in studiul din 2019 ;

12 – numarul maxim gasit intr-un produs in studiul din 2021 (regasit in 3 produse distincte)

 

Sorin Mierlea“Cresterea numarului de aditivi ca medie in diferitele produse agroalimentare ne indeparteaza de practica Uniunii Europene creand premisele de a avea produse in raft cu tot mai multi aditivi alimentari  ceea ce duce la produse de o calitate diferita. Vopseaua de ouă este o substanță care de cele mai multe ori poate fi ingerată de noi sau de copiii noștri prin transfer, în momentul în care decojim ouăle. Este foarte important să citim etichetele produselor. Gasim în comerț vopsea de ouă chiar și cu 12 E-uri. Citeste eticheta! Alege in cunostinta de cauza “

 

 

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons 

 

Aaparitii media :

 

DC Medical 

https://www.dcmedical.ro/avertisment-de-la-infocons-vopsea-de-oua-chiar-si-cu-12-e-uri_630687.html

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal