Comisia Europeană a publicat noi cifre care arată că numărul de interceptări de mărfuri contrafăcute importate în UE a crescut în 2018 din cauza numărului tot mai mare de pachete mici trimise prin servicii poștale sau de marfă. exprima. Cifrele de reținere a mărfurilor confiscate au crescut de la 57.433 în 2017 la 69.354 în 2018, deși volumul total de articole reținute a scăzut față de anii precedenți. Aproape 27 de milioane de articole care încalcă drepturile de proprietate intelectuală (DPI), cu o valoare de piață de aproximativ 740 milioane EUR, au fost păstrate în 2018.
Ajutor umanitar: peste 34 de milioane de euro în regiunea Marilor Lacuri Africane
Cele mai populare categorii de articole care vin în primul rând sunt țigările, care reprezintă 15% din volumul total de articole selectate. Acestea sunt urmate de jucării (14%), materiale de ambalare (9%), etichete și autocolante (9%) și îmbrăcăminte (8%). În ceea ce privește produsele destinate uzului casnic personal, cum ar fi articole cosmetice, medicamente, jucării, aparate electrocasnice, acestea reprezintă aproape 37% din volumul total al articolelor selectate.
China rămâne principala țară de origine a mărfurilor care încalcă drepturile de proprietate intelectuală. Macedonia de Nord este principala țară de origine a băuturilor alcoolice contrafăcute. Turcia conduce țările de origine ale altor băuturi, parfumuri și produse cosmetice. Vama vamală a UE a găsit un număr mare de ceasuri, telefoane mobile și accesorii, cartușe și tonere de cerneală, CD / DVD-uri, etichete și autocolante contrafăcute din Hong Kong ( China). Principala țară de origine a echipamentelor informatice este India, pentru țigări, Cambodgia și materiale de ambalare, Bosnia și Herțegovina.
Securitatea cibernetica în contextul 5G, pe agenda de discuții a BEREC
În ultimii 50 de ani, Uniunea Vamală a devenit o piatră de temelie a pieței noastre unice, asigurând securitatea frontierelor Uniunii Europene și protejând cetățenii împotriva mărfurilor periculoase sau interzise, cum ar fi armele și drogurile. și bunuri contrafăcute. Începând cu anul 2000, Comisia a publicat anual un raport privind acțiunile de aplicare a normelor vamale (DPI), pe baza datelor furnizate de administrațiile vamale ale statelor membre. Aceste date oferă, de asemenea, informații valoroase pentru examinarea încălcărilor drepturilor de proprietate intelectuală și pentru activitatea altor instituții, cum ar fi Oficiul pentru proprietatea intelectuală a Uniunii Europene și OCDE date și rute economice favorizate de falsificatori.
Sursa: Comisia Europeana
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!