Uniunea Europeană sprijină supraviețuitorii violenței sexuale în conflict

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Uniunea Europeană sprijină supraviețuitorii violenței sexuale în conflict

Comisarul pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională Neven Mimica anunță o contribuție de 2 milioane de euro a Uniunii Europene la Fondul internațional pentru supraviețuitorii violenței sexuale legate de conflicte. Anunțul are loc în marja Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite la New York, unde comisarul Mimica se întâlnește cu laureatul Premiului Nobel pentru pace, dr. Denis Mukwege.

Citește și:

Publicarea celor mai recente cifre ale comerțului agroalimentar: UE rămâne puternică în ceea ce privește exporturile agroalimentare

Fondul se bazează pe angajamentele Organizației Națiunilor Unite , activitatea Premiilor Nobel pentru pace laureați pe doctorii Denis Mukwege și Nadia Murad , precum și pe vocile supraviețuitorilor violenței sexuale legate de conflicte la nivel mondial. Este o colaborare inovatoare între mai mulți parteneri pentru a oferi supraviețuitorilor violenței sexuale legate de conflict cu acces la reparații și alte forme de reparație și pentru a-i ajuta să se reintegreze pe deplin în comunitățile lor. Acesta va servi, de asemenea, pentru a oferi sfaturi tehnice, a stabili bune practici și a pleda pentru reparații pentru supraviețuitori. Dr. Denis Mukwege și Nadia Murad conduc inițiativa în strânsă colaborare și consultare cu alte părți interesate ale societății publice, private și civile.

Citește și:

ANCOM a adoptat o noua procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal

Dr. Denis Mukwege este un ginecolog congolez. El a fondat și lucrează la Spitalul Panzi din Bukavu, Republica Democrată Congo, unde este specializat în tratarea femeilor victime ale violului și violenței sexuale de către rebeli înarmați. Nadia Murad este membră a minorității Yazidi din nordul Irakului. În 2014, ea a supraviețuit unui atac brutal asupra satului natal din statul islamic. În 2018, dr. Denis Mukwege și Nadia Murad au primit în comun Premiul Nobel pentru Pace pentru `eforturile lor de a pune capăt utilizării violenței sexuale ca armă de război și a conflictului armat`.

Citește și:

Obligațiile furnizorului de serviciu universal

Uniunea Europeană sprijină Fundația Panzi a Dr. Mukwege cu 19 milioane EUR din 2004. Spitalul Panzi este recunoscut la nivel internațional ca model de referință pentru îngrijirile acordate victimelor violenței sexuale. În plus, în 2018, UE și-a consolidat eforturile continue de stabilizare și reconstrucție în regiunea Sinjar din Irak, printr-o contribuție de 1 milion EUR la `Fondul de acțiune Sinjar` al Nadiei Murad . Cooperarea europeană pentru dezvoltare în zonele țării eliberate de Da'esh sprijină în special nevoile populațiilor strămutate, ale grupurilor vulnerabile și ale comunităților locale.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu