Un nou premiu acordat de UE campionilor în domeniul siguranței produselor

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Un nou premiu acordat de UE campionilor în domeniul siguranței produselor

Comisia Europeană lansează noul Premiu pentru siguranța produselor, în cinstea companiilor care excelează în domeniul siguranței produselor. Așteptăm înscrieri la concurs din partea companiilor – mici și mari – la categoriile de vânzări online și produse pentru îngrijirea copiilor. Câștigătorii își vor primi premiul în luna septembrie a acestui an, din partea comisarului european pentru consumatori, Věra Jourová.

Toți consumatorii vor și merită produse care prezintă siguranță.Acest premiu nou le va acorda recunoaștere companiilor care pun siguranța produselor pe primul plan în activitatea lor, depășind cerințele UE. Este un premiu dedicat celor care inovează și investesc pentru a spori siguranța propriilor produse și servicii, ridicând standardul de protecție a consumatorilor în întreaga Europă.

Citește și:

Declararea unui număr de 14 alergeni alimentari pe etichetele produselor alimentare este obligatorie

Věra Jourová, comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a declarat: `Dorim să încurajăm mai multe companii să facă din siguranța produselor o prioritate și să aibă în vedere siguranța copiilor noștri, a familiilor noastre și a prietenilor noștri. Încă există prea multe produse periculoase care sunt rechemate sau dăunează. Premiul pentru siguranța produselor este o șansă a companiilor de a fi răsplătite pentru eforturile suplimentare pe care le depun pentru siguranța clienților.`

În atenție: cumpărăturile online și produsele pentru îngrijirea copiilor

Anul acesta, companiile se pot înscrie la două categorii:

  • Vânzări online: pot concura la premiu companiile care vând produse online și acordă o atenție deosebită siguranței produselor pe care le oferă. Căutăm cele mai bune practici și procese, de exemplu, pentru rechemarea produselor periculoase sau identificarea acestora înainte de a fi comercializate.
  • Produse pentru îngrijirea copiilor: pot concura la premiu companiile care fac din siguranța copiilor o prioritate absolută. Companiile pot face acest lucru, de exemplu, prin modul de a proiecta un pătuț de copil, prin modalitatea creativă de a-și informa clienții cu privire la riscuri, prin calitatea excepțională a serviciilor postvânzare sau prin modurile de a integra siguranța produselor în lanțul de aprovizionare și în ciclul de viață al produsului.

Citește și:

Consumați pastile când sunteți răcit? Puteți găsi și 18 E-uri într-un comprimat!

Recunoaștere pentru companiile mari și mici

Sunt disponibile 12 premii: șase pentru `vânzări online` și șase pentru `produse pentru îngrijirea copiilor`. La fiecare categorie, trei IMM-uri și trei companii mai mari vor câștiga premiul de aur, de argint sau de bronz.
Câștigătorii își vor primi premiile de la comisarul Jourová, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în septembrie la Bruxelles, și vor avea ocazia de a face schimb de idei și bune practici cu alți actori din sectorul lor de activitate.

Înscrieți-vă acum la concursul pentru premiu!
Pentru a putea concura, companiile trebuie să își aibă sediul în una dintre cele 31 de țări membre ale Spațiului Economic European (cele 28 de state membre ale UE, plus Islanda, Norvegia și Liechtenstein). Câștigarea premiului le va aduce companiilor o recunoaștere largă, un renume sporit și o șansă de a se poziționa ca lideri în sectorul lor în ceea ce privește siguranța produselor.
Cererile de înscriere se pot transmite de acum până în 7 aprilie 2019.

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu