În fiecare dintre noi se află un mic gurmand, care preferă să numere memoriile, și nu caloriile!

Sunt persoane care sunt într-o relație serioasă cu mâncarea, iar alții care o iau ca pe ceva la ordinea zilei, nețînând cont, sau fiind neștiutori, de exemplu, că în anul 2015, 42,5 milioane de persoane nu iși puteau permite o masă de calitate două zile la rând.

De câte ori nu ne-am aflat puși în fața situației în care pe masa noastră se află o salată și ne-am fi dorit să fie o în locul acesteia o gogoașă, sau poate o friptură, dar nu ne puteam abate de la `dietă`, fiindcă am mâncat cam mult în ultima perioadă. Da, am mâncat cam mult, când alții nu au ce mânca sau visează chiar și numai la o salată.

Dragostea la prima mușcătura ne lovește pe toți, de când suntem mici, și rămâne lipită de noi toată viața. Depinde de noi cât de mult o moderăm/temperăm, și poate fi destul de greu acum, cu cât mai multe opțiuni valabile, într-o asemenea paletă `largă de culori`.

Pe cât de mult iubim mâncarea și ea ne iubește pe noi, fiindcă ne hrănește corpul și mintea, pe atât de mult ar trerbui să ajutăm la combaterea risipei alimentare. Desigur, acesta este un procedeu lung care a început de câțiva ani buni, însă schimbarea pe care o așteptăm vine de la fiecare dintre noi și afectează pe termen lung! Iar asta este valabil în orice domeniu, în orice privință. Atunci când ne dorim cu adevărat ceva, nu trebuie să așteptăm să facă altul, pentru a lua exemplu, ci putem face noi și să fim exemplul!

Prin intermediul platformei Uniunii Europene privind pierderile alimentare și deșeurile alimentare, Comisia Europeană analizează în strânsă cooperare cu industria, consumatorii și alte ONG-uri, institutele de cercetare și experții politici din țările UE cum să reducă risipă alimentară fără a compromite siguranța alimentară, discutând, de asemenea, opțiunile pentru posibile acțiuni. Înainte de înființarea Platformei UE, cooperarea a fost facilitată prin intermediul grupului de experți din țările UE și al unui grup de lucru cu părțile interesate privind pierderile alimentare și deșeuri alimentare.

Reducerea risipei alimentare ține de protecția mediului, de protecția consumatorilor, a noastră și a vieții! Aceasta influențează nu doar oamenii și animalele, ci și felul în care trăim sau vom trăi.

Fiți un adevărat consumator european cu o9atitudine!

Țineți minte, mâncăm că să trăim, nu trăim ca să mâncăm!

Respect mancarii !!!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal