UE va propune accize pentru țigări electronice și produsele din tutun încălzit

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. UE va propune accize pentru țigări electronice și produsele din tutun încălzit

UE ar putea include noile produse din tutun, precum țigările electronice sau produsele cu tutun încălzit, în Directiva privind accizele aplicate tutunului, ceea ce înseamnă că acestea vor putea fi impozitate similar produselor clasice.

Consiliul Uniunii Europene va cere Comisiei să includă noile produse din tutun, precum țigările electronice sau produsele cu tutun încălzit, în Directiva privind accizele aplicate tutunului, astfel încât acestea vor putea fi impozitate ca produsele clasice din tutun.

Mai multe detalii se regăsesc aici: https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/ue-va-propune-accize-pentru-tigari-electronice-si-produsele-din-tutun-incalzit-19209

Susțineți adoptarea Pl-X 587/2019 pentru a proteja copiii și adolescenții României de expunerea la produsele din tutun(inclusiv tutun încălzit) și țigări electronice. Sănătatea generației viitoare depinde de deciziile pe care le luăm acum.

InfoCons este membru al Inițiativei 2035 Fără Tutun

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu