UE își asumă 22 de noi angajamente pentru oceanele curate, sănătoase și sigure și lansează Sistemul de urmărire a angajamentelor Ocean Tracker

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. UE își asumă 22 de noi angajamente pentru oceanele curate, sănătoase și sigure și lansează Sistemul de urmărire a angajamentelor Ocean Tracker

Uniunea Europeană va anunța 22 de noi angajamente la ediția din 2019 a conferinței `Oceanul nostru` , care va avea loc la Oslo, Norvegia în 23 și 24 octombrie 2019, cu scopul de a îmbunătăți guvernanța oceanică. De asemenea, UE lansează sistemul de monitorizare Ocean Tracker , o hartă interactivă concepută pentru a urmări angajamentele deja asumate de guverne, întreprinderi și ONG-uri pentru peste 10 miliarde de euro.

Citește și:

UE aprobă un nou sprijin bugetar pentru Republica Moldova în sprijinul statului de drept, al sectorului energetic și al reformelor finanțelor publice.

Aceste angajamente ale UE constau în acțiuni semnificative pentru consolidarea guvernanței oceanelor, în special în ceea ce privește punerea în aplicare a Agendei 2030 și mai precis Obiectivul de dezvoltare durabilă SDG 14 : conservarea și exploatarea durabilă a oceanelor , mări și resurse marine pentru dezvoltare durabilă. Angajamentele asumate de Uniune includ proiecte de combatere a poluării din plastic, de eficientizare a economiei albastre și de îmbunătățire a cercetării și supravegherii maritime.

Sistemul de monitorizare Ocean Tracker – un angajament asumat în 2017 în cadrul conferinței UE `Oceanul nostru` din Malta – va asigura că progresul tuturor angajamentelor este ușor de urmat.

La rândul său, UE și-a asumat 77 de angajamente de la lansarea conferințelor `Oceanul nostru` în 2014. Aproape 80% din toate angajamentele sale au fost luate sau sunt aproape de a fi, dintre care 50% din angajamentele asumate în timpul abia anul trecut.

Sursa:Comisia Europeana

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu