Condiţii de intrare şi regim de şedere

Potrivit prevederilor art. 4 din Acordul încheiat între Uniunea Europeană și Tuvalu privind scutirea de vize de scurtă ședere, cetățenii Uniunii Europene pot rămâne pe teritoriul statului Tuvalu pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile.

Pașaportul românesc trebuie să fie valabil cel puţin şase luni.

Nu sunt restricţii în ceea ce priveşte sumele de bani cash sau cecurile de călătorie care pot fi introduse sau scoase din Tuvalu.

Tuvalu se află pe locul 3 în topul statelor cel mai puţin vizitate din lume, cu o medie anuală de circa 1200 turişti.

Sistemul medical

Nu sunt necesare vaccinări anterioare călătoriei în Tuvalu.

Condiţii privind traficul auto

Traficul rutier se desfăşoară pe partea stângă. Drumurile sunt neasfaltate, excepţie făcând cele aflate în capitala ţării, la Funafuti. Nu există nicio asistenţă rutieră organizată, deşi, pe insulă, sunt mecanici şi ateliere de reparaţii auto. Animalele şi pietonii reprezintă principalul pericol pentru conducerea pe timp de noapte.

Reglementări vamale

Autorităţile din Tuvalu impun, temporar, restricţii privind importul unor produse agricole. Cetăţenii români pot găsi informaţii actualizate pe website-ul misiunii permanente a statului Tuvalu pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite de la New York.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal