Condiţii de intrare şi regim de şedere

La data de 20 noiembrie 2015 a fost semnat, la Bruxelles, Acordul dintre Uniunea Europeană și Regatul Tonga privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurtă ședere.

Conform prevederilor Acordului, începând cu data de 21 noiembrie 2015, cetățenii UE/cetățenii din Regatul Tonga, posesori de pașapoarte valabile simple, diplomatice, de serviciu, oficiale sau speciale pot intra și rămâne fără viză, pe teritoriul statelor membre UE /Regatului Tonga pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile dar valabilitatea paşaportului trebuie să fie de minim 6 luni. Sunt necesare rezervarea la hotel şi biletul de întoarcere.

Ameninţări teroriste, siguranţă şi criminalitate

Deşi în Regatul Tonga se înregistrează o rată scăzută a criminalităţii, există furturi din case şi de pe proprietăţi. A fost înregistrat un număr redus de agresiuni sexuale împotriva străinilor, inclusiv pe plaje publice.

Infracţiunile sexuale cu minori sau diseminarea pornografiei infantile sunt aspru pedepsite.

Ambasada României la Canberra recomandă persoanelor de sex feminin să evite plimbările pe timp de noapte sau în locuri mai puţin circulate şi să acorde o precauţie sporită siguranţei personale şi protecţiei obiectelor de valoare.

Se recomandă evitarea achiziţionării bunurilor contrafăcute şi piratate.

Sistemul medical

Pot apărea focare de febră dengue şi de febră chikungunya generate de virusuri purtate de ţânţari, îndeosebi în perioada sezonului ciclonului tropical, care apare în luna noiembrie şi durează până în aprilie.

Ambasada României la Canberra recomandă cetăţenilor români care se deplasează în Regatul Tonga să consulte Serviciul de meteorologie local pentru prognoze actualizate. De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care vizitează Regatul Tonga să îşi ia măsuri de precauţie sporite împotriva ţânţarilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal