In perioada 24.03 -27.03.2013, reprezentanta InfoCons – InfoCons impreuna cu alti 3 membri ai ONPHR (Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania) – au participat la a-III-a intalnire din cadrul proiectului IN4ALL – “Education for the Inclusion of disabled people` ce s-a desfasurat in Turcia, Izmir.

Parteneri ai proiectului sunt: ADICONSUM – Associazione Difesa Consumatori e Ambiente (Italia); CONSUMERS’ PROTECTION UNION OF SERRES (Grecia); Tüketiciyi Koruma Derneği TUKODER (Turcia); Youth Career & Advising Center (Lituania).

Deschiderea intalnirii a fost realizata de catre managerul Tüketiciyi Koruma Derneği TUKODER, doamna Gülçin TONGUÇ. A urmat prezentarea domnului Cem TURGUT , Manager al Asociatiei pentru Persoane cu disabilitati, care a vorbit despre greutatile intampinate de persoanele cu disabilitati in Turcia: lipsa unei legislatii adecvate, inexistenta rampelor penru scaunele cu rotile, discriminarea persoanelor.

Doamna Gabriela Tudor, reprezentanta Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons a prezentat participantilor evenimntele realizate, statistica persoanelor cu disabilitati din romania, brosura si flyerul realizat.

Domnul Fabio Siciliano, reprezentantul si cordonatorul proiectului – “Education for the Inclusion of disabled people`, ADICONSUM – Associazione Difesa Consumatori e Ambiente (Italia) IN4ALL a vorbit despre urmatorii pasi ce vor fi realizati in proiect, urmatoarea intalnire a proiectului ce va fi realizta in Lituania, in perioada 28-29 Mai 2013 si despre raportul final. Domnul Ufuk ÖZEN, Managerul Asociatiei Nevazatorilor din Turcia a vorbit despre problmele cu care se confrunta persoanele nevazatoare, necesitatile acestora, drepturile in calitate de consumatori, legislatia.

De asemenea in cadrul intalnirii s-au discutat aspecte in ceea ce priveste accesibilitatea la educatie (formala sau non-formala), sanatate, transport si legislatie. S-a constatat ca exista diferente majore intre statele participante.

Persoanele cu dizabilități reprezentau in luna iunie 2012, 3,62% din populatia Romaniei 19.042.936 (01.01.2012). In Romania numarul total de persoane cu handicap (neinstitutionalizate si institutionalizate) la 30.06.2011 este de 690.469. InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu