Taxele si impozitele pot fi platite in rate fara dobanda prin Cardul de Credit

Sunt 8 banci in piata care pun la dispozitia clientilor plata in rate a taxelor si impozitelor locale, fara dobanda, prin cardul de credit. Plata se poate face direct la ghiseele administratiilor financiare, sau online pe ghiseul.ro.

3 banci au aceasta promotie pana la 31 martie, pentru 2 sau 3 rate fara dobanda, pentru sume de minim 100-150 lei per tranzactie. Alte 5 banci au in portofoliu carduri de credit cu plata in rate fara dobanda oriunde in tara sau in lume, la orice comerciant online cat si offline (deci implicit se poate beneficia de plata in rate a taxelor si impozitelor), pentru sume de peste 200 lei, platite in 3 pana la 18 rate (in functie de banca).

Ce banci ofera plata in rate fara dobanda a taxelor si impozitelor?

Banca Nr. Rate Suma minima (lei)
Credit Europe Bank** 2 100
Garanti Bank** 3 150
ING 3 500
Alpha Bank 3, 6, 9 sau 12 200
CEC Bank 3, 6, 9 sau 12 100, 300, 600 sau 1200
BCR 3, 6 sau 12 200
Bancpost 6 200
BRD 18 200
**promotie valabila pana la 31 martie

Pana la 31 martie 2017, Credit Europe Bank ofera pentru tranzactiile comerciale efectuate prin Card Avantaj in vederea platii impozitelor si a facturilor de utilitati la apa, gaz si electricitate, 2 rate fara dobanda.

Singura conditie impusa de banca face referire la efectuarea de tranzactii comerciale de minim 100 lei prin Card Avantaj pentru plata impozitelor sau a facturilor de utilitati.

Oferta se adreseaza tranzactiilor comerciale efectuate prin CardAvantaj direct la la ghiseele administratiilor financiare prin POS-urile instalate sau direct la sediile furnizorilor de utilitati, fie online pe site-urile acestora.

Trei rate fara dobanda daca iti platesti taxele si impozitele pana la 31 martie, direct la ghiseu sau online, pe ghiseul.ro prin Bonus Card de la Garanti Bank.

Pentru a beneficia de aceasta oferta trebuie faci tranzactii de minim 150 lei.

Si ING Bank pune la dispozitia clientilor un serviciu similar. Prin ING Credit Card clientii pot plati in 3 rate fara dobanda tranzactiile de peste 500 lei.

Ce banci au carduri de credit cu plata in rate cu dobanda zero oriunde?

La Alpha Bank prin optiunea Rate Oriunde in Lume, la cardurile de credit poti alege 3, 6, 9 sau 12 rate pentru tranzactii, inclusiv plata facturilor tale de utilitati, de minim 200 lei.

Valoarea comisionului pentru activarea optiunii Rate Oriunde in Lume este: 1,5% – 3 rate, 3% – 6 rate, 4,5% – 9 rate si 6% – 12 rate.

Prin serviciul Rate Oriunde faci tranzactii in valoare de minim 200 lei oriunde prin cardurile de credit emise de Bancpost, de pana la 6 rate fara dobanda.

Pentru a beneficia de serviciul De toate in rate de la BCR trebuie sa faci tranzactii de minim 200 lei ce pot fi rambursate in 3, 6 sau 12 rate, in functie de valoarea acestora.

BRD ofera 18 rate cu dobanda anuala 0% la comercianti sau online, oriunde in lume, pentru sume de peste 200 de lei.

Rate fixe lunare fara dobanda pentru toate tranzactiile mai mari de 100 lei efectuate la comerciantii nationali si internationali prin intermediul cardului de credit emis de CEC Bank.

  • 3 rate – pentru tranzactii mai mari de 100 si pana in 300 lei inclusiv
  • 6 rate – pentru tranzactii intre 300,01 si 600 lei inclusiv
  • 9 rate – pentru tranzactii intre 600,01 si 1200 lei inclusiv
  • 12 rate – pentru tranzactii peste 1200 lei ( optiunea standard ).

Recomandari pentru a beneficia de dobanda zero

Pentru a nu plati dobanda, folositi cardurile de credit in rate fara dobanda doar la tranzactii in rate si platiti-va rata la timp si eventualele comisioane ale cardului (daca exista).

Cu cardul in rate fara dobanda:

  • Nu retrageti bani de la bancomat (fiindca pentru sumele retrase platiti atat dobanda bancii, cat si comision de retragere numerar)
  • Nu faceti cumparaturi fara plata in rate (fiindca acestea trebuie rambursate in totalitate, in perioada de gratie, pentru a nu plati dobanda)
  • Nu va limitati in a plati doar suma minima de rambursat care apare in extrasul de cont, 2-10% in functie de fiecare banca (pentru restul de rata datorat se plateste dobanda)
  • Atentie la comisioanele cardului – unele banci au comision pentru activarea optiunii de plata in rate fara dobanda, intre 1.5% si 6% (iar din fiecare plata pe care o faceti, banca trage mai inati eventualele comisioane si dobanzi datorate bancii, apoi se ramburseaza rata).

sursa: FinZoom.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal