În 2019, veniturile din taxele de mediu din Uniunea Europeană (UE) s-au ridicat la 330,6 miliarde EUR, ceea ce corespunde 2,4% din PIB.

Taxele de mediu ale UE au reprezentat 5,9% din veniturile din impozite și contribuții sociale în 2019.

Această pondere a variat semnificativ între statele membre ale UE. Bulgaria (10,3%), Grecia (9,8%), Estonia și Letonia (ambele 9,6%) și Croația (9,2%) au înregistrat cele mai mari acțiuni în UE, de peste două ori mai mult decât Germania și Luxemburg (ambele 4,4%), care au înregistrat cele mai mici acțiuni.

Ponderea in Romania este de 8.14% din totatul taxelor si contributiilor sociale, cea ce reprezinta 2.12% din PIB.

Sursa : eurostat

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal