Tablou personalizat cu harta stelelor asa cum a aratat la data de 18.04.2003 – infiintarea InfoCons

La realizarea imaginii s-a folosit catalogul stelar al misiunii GAIA al Agenției Spațiale Europene, un catalog de înaltă precizie de stele, generat de observatorul spațial GAIA. Gaia măsoară poziția și mișcarea stelelor de 200 de ori mai precis decât fostul catalog (Hipparcos). Folosim acest catalog de stele pentru a calcula poziția stelelor pentru orice dată sau locație din trecut si din viitor!

Astronomii au studiat cu atenție și au măsurat pozițiile stelelor și orbita anuala a pământului în jurul soarelui și astfel, folosind matematica, este posibil să se calculeze ce stele au fost sau vor fi deasupra oricărei locatii de pe Pământ in orice moment din timp! Utilizăm aceste calcule pentru a genera o harta a stelelor unică locației și timpului ales.

Harta afiseaza stelele până la magnitudinea a șasea. Softul dezvoltat de bootiq permite vizualizarea celor 4-5000 de stele vizibile, in mod obisnuit, cu ochiul liber sub cerul întunecat.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal