Suplimente alimentare in Romania – intre reglementari comunitare si specific national

Astazi, 28 septembrie 2012, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania au participat la dezbaterea intitulata “Suplimente alimentare in Romania – intre reglementari comunitare si specific national` organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la sediul Institutului National de Cercetare -Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare -IBA Bucuresti din str. Baneasa Ancuta, nr. 5, sector 2, Bucuresti.

La dezbatere au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale printre care si : domnul Secretar de Stat Gheorghe Albu, domnul Director Iuliu Gabriel Malos, doamna  Conf. Dr. Nastasia Belc – Director General Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, Doamna Tatiana Onisei – Director – Serviciul de Notificare al produselor din cadrul I.N.C.D. pentru Bioresurse Alimentare, reprezentanti ai Autoritatii National Sanitar Veterinare si pentru  Siguranta Alimentelor, reprezentati ai producatorilor din domeniu etc.

In cadrul dezbaterilor a fost precizat faptul ca pe teritoriul Romaniei exista 135 reprezentanti ai industriei in domeniu, 402 companii importatoare iar volumul vanzarilor pe acest segment este de 81.519.565 euro.

Ca si reprezentativitate firmele mari (cu peste 250 angajati) sunt in procent de 5 %, IMM-urile 45%, Microintreprinderile 40% si PFA-urile 10 %.

Concluziile discutiilor vor fi cuprinse intr-un pln de propuneri de masuri integratoare, necesare acestui segment al industriei alimentare coordonat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons este membra in cadrul Comisiei de dialog social, incepand cu anul 2012.

InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal