Orezul și fasolea, un combo clasic de mâncare confortabilă în comunitățile din Latino și Caraibe și în unele părți din sudul american, este unul dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare pe care le puteți mânca. Este bogat în proteine ​​vegetale – 12 grame pe cană – și oferă nutrienți pe care majoritatea americanilor nu o au. Topul dintre ele este fibra. O cană de orez alb și fasole are 10 grame de fibre, furnizate în mare parte de fasole. Comparați asta cu o cană de pui și orez, care are mai puțin de 1 gram.

Citește și:

Cum se transmite boala West Nile?

Recomandările pentru fibre zilnice sunt de 25 de grame pentru femei și 31 de grame pentru bărbați. Dar majoritatea oamenilor obțin mult mai puțin decât atât. O bogata mancare în fibre, poate fi un motiv pentru incidența ridicată a diabetului de tip 2 în comunitățile hispanice. În timp ce 40% dintre adulții din SUA se confrunta cu aceasta boala, acest număr crește la peste 50 la sută pentru hispanici, și sunt cu aproximativ 50 la sută mai multe șanse să moară de diabet decât albii, potrivit Centrelor pentru controlul bolilor și Prevenirea acestora.

În ceea ce privește partea de orez a ecuației, orezul alb, tipul servit de obicei cu fasole, este adesea îmbogățit cu vitamina B. De asemenea, are ceva fier și aproximativ 2 grame de proteine ​​la o jumătate de cană gătită. Orezul alb singur este format din carbohidrați cu digestie rapidă, ceea ce duce la nivelul de glucoză din sânge. Dar când o împerechezi cu fasolea, aceasta metabolizeaza mai bine carboh

Combinarea proteinei din orez și fasole, duce la furnizarea tuturor aminoacizilor esențiali (blocurile de proteine) care se găsesc în lactate, carne, păsări de curte și pește.

Surca: Consumer Reports

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal