STRATEGIA NATIONALA CU PRIVIRE LA FURTUL DE IDENTITATE IN ROMANIA IN CADRUL PROGRAMULUI OBSERVATORUL NATIONAL MODEL ANTIFURT DE IDENTITATE

Propunem spre dezbatere publica STRATEGIA NATIONALA CU PRIVIRE LA FURTUL DE IDENTITATE IN ROMANIA IN CADRUL PROGRAMULUI OBSERVATORUL NATIONAL MODEL ANTIFURT DE IDENTITATE – http://www.furtdeidentitate.ro/furtul-de-identitate/draft-strategie-nationala/

In cadrul proiectului european HOME/2010/ISEC/AG/073 ME IS MINE, Comisia Europeana – Directoratul General pentru  Afaceri Interne a fost realizat draftul de STRATEGIE NATIONALA CU PRIVIRE LA FURTUL DE IDENTITATE IN ROMANIA IN CADRUL PROGRAMULUI OBSERVATORUL NATIONAL MODEL ANTIFURT DE IDENTITATE.

Continutul draftului Strategiei Nationale este rezultatul evaluarilor si punctelor de vedere dezbatute in cadrul grupurilor de lucru tematice ale proiectului la care au participat reprezentanti ai:

– Ministerul Afacerilor Interne – Oficiul responsabilului cu protectia datelor personale

– Ministerul Afacerilor Interne – Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date;

– Ministerul Afacerilor Interne – Directia Generala Pasapoarte;

– Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO);

– Autoritatea Nationala pentru Turism ;

– Autoritatea Nationala Santir Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor;

– Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane

– Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii;

– Federatia Nationala OMENIA a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Romania;

– Academia de Studii Economice – Facultatea de Marketing;

– Asociatia Romana a Bancilor;

– Inspectoratul General al Politiei Romane -Directia de Investigare a Fraudelor;

– Inspectoratul General al Politiei Romane -Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate;

– Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania;

– etc.

Proiectul este  finantat din fondurile Directoratului General Home Affair si are ca obiectiv pe termen lung reducerea cazurilor de furt de identitate si popularizarea drepturilor consumatorilor cu privire la protectia datelor cu caracter personal si crearea unui Observator National, cu privire la problema supusa atentiei, in Romania si in Italia.

Va rugam sa remiteti punctele de vedere, note de justificare in vederea completarii STRATEGIEI NATIONALE CU PRIVIRE LA FURTUL DE IDENTITATE IN ROMANIA IN CADRUL PROGRAMULUI  OBSERVATORUL NATIONAL MODEL ANTIFURT DE IDENTITATE la adresa de e-mail: contact@furtdeidentitate.ro in termen de maxim 10 zile.

In sprijinul informarii consumatorilor, au fost realizate website-uri dedicate care sa furnizeze informatii pe subiectul abordat (www.furtdeidentitate.ro pentru Romania, www.furtodidentita.it pentru Italia si www.identityftobservatory.eu – la nivelul Uniunii Europene).

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal