Sunca de Praga – 40 % din produsele analizate au in continut 8 E-uri

InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip sunca de Praga ce se regasesc pe piata din Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 5  produse tip sunca de Praga, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna septembrie 2014.

ATENTIE! Totalitatea produselor contine nitrit de sodiu – CITESTE ETICHETA!

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 5 de tipuri de produse analizate:

– 40 %  din produsele analizate au in continut 8 E-uri;

– 20 % din produsele analizate au in continut 6 E-uri;

– 20 % din produsele analizate au in continut  5 E-uri;

– 20 % din produsele analizate au in continut 2  E-uri;

Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 2 si 8 E-uri .

 Produsele tip sunca de Praga care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producator urmatoarele companii: S.C Aldis SRL, S.C Angst Romania, Meda Prod 98 S.A Bucuresti, Cristim 2 Prodcom SRL Bucuresti, S.C Caroli Foods Group SRL Arges.

Doar 80% din produsele analizate au mentionat pe eticheta valoarea energetica.

Pentru mai multe informatii puteti intra aici.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal