Tot ce ai nevoie într-o singură aplicație ! Fii un consumator informat !

Protecția Consumatorilor este în tot și în toate , de la mâncarea pe care o consumi , produsele elctronice și electrocasnice pe care le ai în casă și până la serviciile de urgență la care apelezi în situații de criză . Cum ar fi să ai acces la toate aceste lucruri într-o singură aplicație gratuită ?

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Aplicația Gratuită InfoCons adună toate informațiile de care tu , în calitate de consumator , ai nevoie în viața de zi cu zi ! Disponibilă în 33 de limbi ,  organizată într-un mod intuitiv , cu secțiuni și butoane ușor de accesat , Aplicația Gratuită InfoCons este dezvoltată independent și tranparent , fiind un instrument unic la nivel internațional menit a veni în sprijinul tău !

Cum te poate ajuta Aplicația Gratuită  InfoCons la cumpărături sau acasă ?

Când mergi la cumpărături sau chiar și acasă , nu uita să scanezi cu Aplicația InfoCons ,  codul de bare de pe  produsele agroalimentare pe care dorești să le cumperi sau pe care le ai deja în frigider ! Aplicația Gratuită InfoCons îți va arăta direct pe telefonul mobil în limba selectată de tine , informații cu privire la :

Citește și : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului : În gheata de Mos Nicolae pot ajunge până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

– Ingredientele din produsul scanat

– Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;

– Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

– Valorile nutriționale ( cantitatea de sare , zahăr și calorii );

– Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr , numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers , alergare și bicicletă );

– Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;

– Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite .

După scanarea produselor, tot ce ai de făcut este să îți salvezi produsele preferate în lista de „ Produse Salvate ” . Din lista „ Produse Salvate ”, printr-o simplă bifare a produselor , vei afla numărul total de E-uri , cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare . De asemenea, poți distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături , meniul zilnic / săptămânal sau retetele cu familia si prietenii .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

Aplicația InfoCons ține cont de preferințele tale de consum ! Prin funcția „ Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației InfoCons , ai posibilitatea de a-ți seta preferințele de consum prin introducerea cantităților maxime de zahăr , sare , calorii , a numărului maxim de aditivi alimentari ( E-uri ), precum și aditivii alimentari și alergenii pe care îți dorești să îi eviți .

Totodată , în Aplicația InfoCons poți verifica alertele rapide , în timp real ,  pentru produsele alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene însoțite de imagini și detalii utile . Astfel , înainte de achiziționare, accesează Aplicația InfoCons pentru a te asigura că produsele pe care îți dorești să le cumperi nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor pentru produsele alimentare și nealimentare emise de Uniunea Europeană.

De asemenea, în cazul în care îți dorești să îți achiziționezi un nou produs electronic sau electrocasnic , dar și în cazul în care vrei să îți schimbi anvelopele , Aplicația InfoCons vine în sprijinul tău cu informații utile . Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice (frigidere, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, uscătoare, televizoare), pentru aflarea informațiilor precum: calcultor pentru estimarea costului aferent consumului de energie, clasa energetică, producător, informații generale tip caracteristici tehnice, compararea cu alte produse similare, reciclare.

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

Ești în afara țării sau în strainătate și te afli într-o situație de urgență ? Aplicația InfoCons îți sare în ajutor !

Aplicația InfoCons îți pune la dispoziție , chiar și în momentul în care ești off-line , secțiunea SOS – lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international  cu posibilitatea selectării continentului și țării . În urma selectării, numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării . SOS adună numere precum : Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc . Iar în caz de catastrofe , în secțiunea SOS regăsești harta cu adăposturile de protecție civilă din România .

De asemenea, Aplicația Gratuită InfoCons este alături de tine și în momentul în care vrei să te întorci în țară sau deopotrivă ,vrei să pleci în vacanță în afara României , cu funcția dedicată timpilor de așteptare  la punctele de trecere rutieră a frontierei .

Citeste si : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare:  IOS , Android și Huawei.