Sunt periuțele de dinți electrice mai bune pentru dinții tăi?

Cele mai multe dovezi sugerează că sunt, cel puțin puțin. Dar semnificația în viața reală a acelei cercetări – care este adesea finanțată de companiile care produc periuțe de dinți electrice – s-ar putea să nu însemne prea mult pentru sănătatea orală generală. O analiză din 2014 a unor studii publicate anterior de Cochrane, un grup independent de experți, a constatat că, pe parcursul mai multor luni, periile electrice au îndepărtat cu 21% mai multă placă și au redus inflamația gingiilor cu 11% mai mult decât periile manuale. Două studii mai recente, realizate de oameni de știință care au avut finanțare de la companii care produc periuțe de dinți, au găsit rezultate similare, inclusiv un studiu din 2019 în revista Clinical Periodontology, care a urmărit peste 2.800 de oameni timp de 11 ani. Dar asta nu înseamnă că toată lumea ar trebui să treacă la o periuță de dinți electrică, spun experții. Nu este clar, de exemplu, ce impact ar avea o reducere cu 11% a inflamației gingiilor după trei luni asupra sănătății tale orale pe tot parcursul vieții sau asupra riscului general de apariție a bolii gingiilor. De fapt, nici măcar studiul din 2019 care a favorizat periuțele electrice nu a găsit o diferență în numărul de carii între utilizatorii de periuțe de dinți electrice și cele manuale.

În cele din urmă, tehnica ta poate conta mai mult decât dacă folosești o perie manuală sau electrică. Ambele tipuri de perii pot fi „complet eficiente în îndepărtarea plăcii” și pentru a ajuta la prevenirea bolilor gingivale, spune Olivia Sheridan, DMD, profesor de stomatologie restaurativă clinică la Universitatea din Pennsylvania.

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Totuși, periile electrice ar putea fi mai bune pentru unii oameni, spune Sheridan, pentru că pot fi mai ușor de utilizat pentru cei care nu au dexteritate manuală sau au aparat dentar sau dispozitive de fixare permanente, sau cei care au grijă de cineva care are nevoie de ajutor pentru a se spăla pe dinți.

Caracteristicile periuței de dinți electrice bune

Capacitatea de curățare este cheia și este cel mai important factor în scorul periuței de dinți electrice CR. În testele noastre, le cerem voluntarilor să sară peste orice igienă dentară timp de 8 ore și apoi să folosească una dintre periuțele de dinți electrice timp de 2 minute. Un igienist dentar măsoară nivelul plăcii din gură înainte și după periaj pentru a evalua cât de bine curăță peria.

Pe lângă capacitatea puternică de curățare, ar trebui să căutați perii cu caracteristici precum un cronometru de 2 minute și un senzor de presiune. Asociația Americană de Stomatologie spune că majoritatea oamenilor se spală pe dinți mai puțin de un minut, așa că un cronometru încorporat poate ajuta. Sheridan recomandă, de asemenea, să căutați perii care se întrerup atunci când este timpul să treceți de la o secțiune a gurii la alta. Un senzor de presiune vă poate avertiza dacă apăsați prea tare cu peria, ceea ce poate deteriora gingiile și smalțul.

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

Și cum rămâne cu periile cu mai multe moduri de curățare? Hewlett spune că probabil că nu au o mare diferență în sănătatea ta orală.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Periute de dinti electrice