Reprezentanții InfoCons participă la conferinta organizata de Consumers International

Sesiunea cu tema “Călătoria consumatorului pe drumul către energia curată” face parte din Conferința Consumer International privind energia curată: Sprijinirea consumatorilor pe parcursul tranziției pentru Ziua mondială a drepturilor consumatorilor 2023.

Schimbările consumatorilor vor fi esențiale pentru tranzițiile energetice care aduc beneficii atât pentru indivizi, cât și pentru sisteme – indiferent dacă un consumator optează pentru un vehicul electric, adoptă metode de gătit mai puțin poluante sau își asumă instalarea unui sistem solar. Cu toate acestea, întrebări cheie rămân fără răspuns. Ce condiții și intervenții sunt necesare pentru a sprijini consumatorii să acționeze? De ce protecții suplimentare vor avea nevoie aceștia pe piețele care evoluează rapid? În ce mod noile modele de implicare a consumatorilor în sistemele energetice aduc beneficii pentru oameni și pentru planetă?

Citește și: Aplicația care este ajutorul tău oriunde în țară și în străinătate !

În debutul conferințeiprivind energia curată, sesiunea va reuni lideri din mediul de afaceri, din sectorul guvernamental și din domeniul apărării consumatorilor pentru a discuta concluziile și recomandările din cea mai recentă publicație a noastră. Documentul evaluează barierele și oportunitățile întâlnite în călătoria obișnuită a consumatorului, de la conștientizare la investiție și utilizare. Vorbitorii vor aduce la viață această călătorie cu ajutorul unor schițe din întreaga lume, ilustrând importanța și potențialul protecției și responsabilizării consumatorilor pentru a accelera tranziția energetică.

Citește și: Sfaturi utile pentru reducerea consumului de energie

Invitati:

Helena Leurent, Director General, Consumers International (moderator)
Quinta Warren, Associate Director of Sustainability Policy, Consumer Reports 
Pedro Luiz de Oliveira Jatoba, Chief Generation Officer, Eletrobas
Grey Lee, Sustainability and ESG Specialist, S&P Global
Rasmus Abildgaard Kristensen, Vice President and Head of Group Public Affairs, Danfoss
Yannick Monschauer, Energy Analyst, International Energy Agency

Conferinta Consumers International InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Informare Educare Control Autoritate