Reprezentanții InfoCons participă la Conferința Consumers International

Sesiunea cu tema “Este politica de protecție a consumatorilor potrivită pentru un viitor energetic curat?” face parte din Conferința privind energia curată organizată de Consumer International: Sprijinirea consumatorilor pe parcursul tranziției pentru Ziua mondială a drepturilor consumatorilor 2023.

Citește și: Șase milioane de persoane lucrează în UE în domeniul transporturilor în 2021 conform Eurostat

Până în prezent, politica energetică nu a fost concepută din punctul de vedere al consumatorului de energie și nici nu a luat în considerare în mod adecvat nevoile și vulnerabilitățile consumatorilor. În mod similar, politica privind consumatorii nu a fost orientată către transformarea sistemelor energetice. Această sesiune va explora modul în care o colaborare semnificativă între proiectanții de sisteme energetice, autoritățile de reglementare, factorii de decizie politică și omologii lor din domeniul protecției consumatorilor poate schimba sistemul în bine.

Citește și: Fumatul în spații publice interzis minorilor

Îi vom invita pe participanți și pe cei prezenți la sesiune să contribuie la recomandările globale ale Consumers International pentru actualizarea și consolidarea politicii internaționale privind consumatorii pentru tranziția energetică. În încheierea conferinței noastre, vom împărtăși următorii pași pe care îi vom face pentru a promova schimbarea la nivel global și cum vă puteți alătura nouă în această călătorie.

Citește și : Ce fac când ajunge coletul deteriorat ?

Conferinta Consumers International InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Inform