Prețuri de închiriere ale terenurilor în UE conform Eurostat

Nu toți fermierii dețin terenurile pe care le exploatează, mulți alegând să le închirieze. În țările UE , prețurile anuale de închiriere a unui hectar (ha) de teren agricol variază considerabil de la o țară la alta și de la o regiune la alta.

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Închirierea unui hectar de teren arabil și/sau de pajiști permanente a variat de la un minim de 62 EUR în Slovacia la 836 EUR în medie în Țările de Jos.

Dintre regiunile UE , închirierea unui hectar de teren agricol a fost cea mai scumpă în 2021 în regiunea olandeză Flevoland (1 721 de euro pe ha), urmată de Insulele Canare din Spania (1 119 euro pe ha) și de Attiki din Grecia (927 de euro pe ha). Cu date din 2020, Venezia Giulia din Italia (1 714 euro pe ha) s-ar afla printre regiunile cu cele mai mari prețuri de închiriere.

În schimb, prețurile de închiriere au fost cele mai mici în Mellersta Norrland și Övre Norrland (ambele 25 EUR pe ha) din Suedia , urmate de Východné Slovensko (42 EUR) din Slovacia . Pajiștile permanente reprezintă principala utilizare a terenurilor agricole în aceste regiuni.

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Printre țările UE care au raportat prețuri de închiriere specifice pentru terenurile arabile și pentru pășunile permanente, închirierea pășunilor permanente a fost întotdeauna mai ieftină decât închirierea terenurilor arabile. Chiria pentru un hectar de pajisti permanente în 2021 a variat de la un minim de 39 EUR în medie în Slovacia la 337 EUR în medie în Irlanda , în comparație cu prețurile de închiriere pentru terenurile arabile care au variat între 79 EUR și 466 EUR în aceleași două țări.

Citește și : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Sursa: Eurostat 

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Teren Inchiriere Informare Control