PAID a vernisat cea de-a doua expoziție fotografică pe tema dezastrelor naturale , la 46 de ani de la cutremurul din 1977

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a inaugurat ce-a dea doua ediție a „ReExpoziția”, competiție fotografică pe tema dezastrelor naturale care afectează locuințele. Vernisajul a avut loc joi, 2 martie, la Casa Ion Mincu din București, exponatele fiind disponibile pentru vizitare până pe 4 martie, la împlinirea a 46 de ani de la cutremurul care a devastat România. Expoziția face parte dintr-o amplă campanie de conștientizare și de sensibilizare a publicului în ceea ce privește caracterul repetitiv al dezastrelor naturale și importanța asigurării locuințelor împotriva acestora. „Sub impactul emoțional al cutremurelor din ultima lună, românii manifestă mai mult interes pentru asigurarea celui mai de preț bun – locuința. În online și offline, cei mai mulți vorbesc despre dezastre naturale și despre cum putem să ne pregătim. Dar nu este suficient.

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

Cataclismele lovesc mai ales atunci când nimeni nu se așteaptă, în locuri în care nimeni nu anticipează. Despre asta este ReExpoziția, despre trezirea conștiinței asupra faptului că dacă nu putem preîntâmpina dezastrele naturale, măcar să fim atât cât putem de pregătiți. Ține de fiecare dintre noi să alegem, la timp, soluția care ne poate ajuta să trecem ceva mai ușor peste drama pierderii locuinței. Noi, la PAID, suntem pregătiți să reconstruim împreună”, a explicat Nicoleta Radu, Director General PAID.

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Vernisajul a avut loc în prezența fotografilor, a membrilor juriului, a organizatorilor și a partenerilor instituționali ai acestora, precum și a invitaților din presă. Partenerul media al evenimentului, Agerpres, a proiectat imagini de arhivă ce ilustrează efectele dezastrelor naturale asupra locuințelor, iar reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au vorbit despre cât de importantă este pregătirea în situații de catastrofă.

Citește și: Șase milioane de persoane lucrează în UE în domeniul transporturilor în 2021 conform Eurostat

Cutremur InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Paid Asigurare Drepturi InformareCutremur InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Paid Asigurare Drepturi Informare