Astăzi, 14 noiembrie, este Ziua Mondială a Diabetului, prilej de creștere a gradului de conștientizare și informare a consumatorilor cu privire la această afecțiune.
Conform unui studiu realizat de Forumul Român de Diabet în anul 2020, 1 din 10 români suferă de diabet zaharat, în timp ce 3 din 10 români suferă de prediabet. În România, 823.000 de pacienți sunt înregistrați cu diabet zaharat tip 2 și se tratează prin Programul Național de Diabet Zaharat, iar anual, jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat sunt spitalizate din cauza complicațiilor: risc de orbire, complicații cardiovasculare, insuficiență cardiacă, complicații renale, amputări la nivelul membrelor inferioare etc.
Din studiul realizat pe un eșantion reprezentativ cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani, 31% din populația intervievată declară că și-a verificat glicemia ”acum mai mult de un an” sau nu a făcut această analiză niciodată.
Aplicația Gratuită InfoCons prin posibilitatea scanării codului de bare de pe produsele agroalimentare, îi ajută pe consumatori să afle instant care este cantitatea de zahăr din produsele pe care doresc să le consume.
Mai mult decât atât, Aplicația InfoCons facilitează crearea listelor de cumpărături, a meniurilor zilnice și săptămânale, dar și a rețetelor pentru a afla cantiatea totală de zahăr, sare, calorii și aditivi alimentari. Astfel, în urma aflării acestor informații, consumatorii pot decide ce produse să păstreze și pe care să le înlocuiască, pentru a nu depăși cantitatea maximă de zahăr recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.
De asemenea, prin secțiunea „Alegerea Mea”, consumatorii pot selecta cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numericul și tipul de aditivi alimentari, dar și alergenii, iar în momentul scanării codului de bare de pe produsele agroalimentare, Aplicația InfoCons va semnala dacă produsul se încadrează sau nu în preferințele lor de consum.
Aplicația InfoCons este disponibilă AICI și poate fi descărcată pe orice sistem de operare: IOS, Android și Huawei.