Cum se spală o pătură de pat / plapumă

Vei avea nevoie de o mașină de spălat și un uscător cu o capacitate mare, dar te vei odihni mai bine după ce vei spala patura de pat

O pătură este esențială pentru un somn bun: ne ține calzi și confortabili. Deci, de ce mulți dintre noi o ignorăm în ziua de spălare? Gândiți-vă la asta. Cât de des spălați patura de pat comparativ cu lenjeria de pat? Un sondaj rapid, nesistematic, printre familie, prieteni și colegii Consumer Reports a produs un răspuns surprinzător de comun: “O dată sau de două ori pe an”. Potrivit experților, asta nu este suficient.

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Deci, cât de des ar trebui să spălați o pătură de pat?

Potrivit Institutului American de Curățenie, ar trebui să spălați pătura de pat în fiecare lună. De ce? În afară de petele și vărsăturile inevitabile, uleiurile corporale, bacteriile și celulele moarte ale pielii pe perne, lenjeria de pat și saltele în timpul somnului.
Acarienii se hrănesc cu aceste celule moarte ale pielii, ceea ce poate declanșa alergii și astm. Nu puteți vedea micile vietăți, dar le împărțiți patul, făcându-vă potențial înfundat, strănutând sau tuseți în loc să adormiți. Aproape fiecare casă are acarieni (4 din 5 case, spune Asociația Americană a Plămânilor). Spălarea lenjeriei de pat poate controla această neplăcere.

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Patura nu este probabil să fie atât de murdară ca lenjeria de pat, dar totuși poate găzdui bacterii care pot perturba sănătatea și visurile. Deci, este o practică bună să aruncați acea pătură în mașina de spălat destul de regulat. Cât de des depinde de câteva variabile. Patul este folosit zilnic? Vă invitați animalul de companie să se cuibărească pe el? Patura de pat vine în contact direct cu pielea?
“Unele persoane nu au un cearșaf între patură și ei”, spune Rich Handel, expertul de spălare al CR. “Alții permit animalelor de companie să sară pe pat. Cine știe unde au fost Whiskers și Duke? Spălarea o dată pe lună poate funcționa, dar dacă utilizați patura ca și foaie de deasupra sau aveți animale de companie pe ea, este posibil să fie necesar să spălați mai des”.
În majoritatea celorlalte situații, Händel recomandă să spălați patura o data de pana la una pana la trei luna pentru un pat care este folosit zilnic. Dacă patul este nefolosit (în camera de oaspeți, de exemplu), el recomandă spălarea cuverturii la fiecare șase luni pentru a îndepărta praful care se depune pe el.

Sursa: Consumers Reports

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Patura de pat