Pentru mai multă energie și o mai bună recuperare musculară, urmați aceste sfaturi simple

 

A ști ce mănânci înainte și după un antrenament este esențial atunci când faci o sesiune intensă sau lungă (o oră sau mai mult). O gustare înainte de exerciții fizice vă poate oferi energie, iar mâncatul după antrenament este important, deoarece atunci celulele sunt pregătite pentru a absorbi carbohidrații și proteinele, spune Christy Alexon, RDN, PhD, profesor asociat de nutriție la Arizona State University din Phoenix. S-ar putea să fie nevoie să experimentați cu alimente și timp pentru a găsi ceea ce este cel mai bine pentru dvs., dar iată câteva elemente de bază.

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Înainte de antrenament: Dacă ati luat prânzul la ora 1 după-amiaza și planificati să va antrenati la ora 2 sau 3, nu este necesar să mai mancati ceva inainte de antrenament. Dar dacă au trecut mai multe ore de când ati luat masa, luati o gustare mică cu aproximativ o oră înainte de exercitiile fizice, spune Alexon. Incercati să consumati între 20 și 30 de grame de carbohidrați și între 5 și 10 grame de proteine, spune ea. „Evitati orice alimente cu conținut ridicat de grăsimi sau fibre, deoarece acestea vor necesita mai mult timp pentru digestie.” O banană cu unt de arahide, un ou fiert tare cu pâine prăjită sau un baton de cereale cu brânză sunt o alegere bună.

 

După un antrenament: mușchii ard glucoza pentru energie. Antrenamentele lungi sau intense vă pot epuiza rezervele și este posibil să începeți să utilizați mușchi pentru combustibil. Pentru a ajuta la prevenirea pierderii musculare, mâncați în 45 de minute după  exercitiile cardio, de preferință mai devreme, spune Alexon. După antrenamentul de forță, mâncați în decurs de 40 de minute pentru a sprijini o mai bună recuperare și creștere musculară. În orice caz, luați ceva cu un raport de carbohidrați/proteine ​​de 2:1, cum ar fi un sandviș cu ton pe pâine integrală plus o bucată mică de fructe.

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

Hidratati-va: asigurati-va că beti suficient lichid înainte, în timpul și după antrenament pentru a rămâne hidratat. Potrivit Consiliului American pentru Exerciții, o persoană poate pierde un litru de apă sau mai mult făcând exerciții fizice timp de o oră, în funcție de intensitatea și temperatura aerului. Se recomandă să beți 17 până la 20 uncii de apă cu 2 ore înainte de un antrenament și 7 până la 10 uncii pentru fiecare 10 până la 20 de minute de exercițiu.

Sursa: Consumer Reports

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Antrenament