In urma controalelor efectuate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor prin Comandamentul special BlackFriday la diferite site-uri care ofereau promotii in aceasta perioada , au fost constatate mai multe abateri printre care:

“ – practicarea de vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea

– lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil. “

InfoCons indeamna toți consumatorii care dețin bonul fiscal sau extrasul de card bancar de ahiziționare in ultima perioada a diferitelor produse de la operatorii economici ce au făcut obiectul acestor controale, să se îndrepte de îndată către protecția consumatorilor în vederea depunerii unei sesizări pentru recuperarea daunelor materiale si morale.

Felicităm lucrătorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor care au luat atitudine și apără interesele consumatorilor la standarde europene, facand publica, totodata, lista site-urilor ce au facut obiectul acestor controale.

Nu uitati, indiferent de promoție, aveti aceleași drepturi. Un produs redus nu înseamnă și o reducere a drepturilor voastre in calitate de consumatori.

InfoCons te ajută să fii informat! Ai încredere, înainte de a cumpăra, informează-te, testează, cunoaște-ti drepturile și numai după aceste etape, cumpără.

 

Informatii suplimentare privind achizitiile de Black Friday

 

Sorin MierleaProtecția Consumatorilor nu înseamnă doar legislație, drepturi și obligații; înseamnă în primul rând bun simt, normalitate, moralitate și, mai ales, respectul între comerciantproducător, importator și client, în calitatea lui de consumator. Ia o9atitudine, pentru a fi cu adevărat responsabili pentru noi, pentru copiii noștri, astfel ca împreună să fim cu adevărat consumatori și cetățeni europeni! “

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

BlackFriday cu o9atitudine
Meniu