Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , participă la Evenimentul de lansare a Ghidului pentru Situații de Criză

Astăzi, 4 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc lansarea Ghidului pentru Situații de Criză, iar InfoCons a fost partener, alături de Guvernul României, Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, Departamentul pentru Situații de Urgență, Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Manifestarea unei situații de criză este inevitabilă în timp. Fii pregătit!

Conform unor analize convergente, o criză majoră nu este iminentă în România. Dezastrele naturale, atacurile cibernetice, războaiele sau crizele financiare sunt evenimente care se manifestă în permanență la nivel global și care, în mod direct sau indirect, prin consecințele produse, pot afecta și țara noastră.

Citește și : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Autoritățile au instrumentele necesare pentru menținerea stabilității pe timp de criză, însă responsabilitatea de a depăși astfel de evenimente este a întregii societăți.

Chiar dacă mediul în care trăim devine foarte ostil/dificil, este și îndatorirea ta față de ceilalți să-ți menții calmul, să sprijini autoritățile și să respecți legile și valorile democratice. Societatea își poate reveni repede la normal dacă ne păstrăm coeziunea și solidaritatea.

Fii un exemplu pentru cei din jur și putem trece peste orice criză!

Ghidul poate fi descărcat AICI.

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

Eveniment Reducerea Riscurilor InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Informare Educare Control Autoritate