Pe 24 mai, în fiecare an, are loc sărbătorirea Zilei europene a parcurilor naționale la nivel continental, cu scopul de a apropia oamenii de natură și de a sensibiliza publicul cu privire la importanța frumuseții naturale în zonele protejate. De asemenea, se pune accent pe necesitatea conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa. Site-ul www.europarc.org menționează aceste informații.

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Decizia de a celebra Ziua europeană a parcurilor naționale a fost luată în anul 1999, în cadrul aniversării a 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naționale în Suedia în luna mai a anului 1909. În acea zi, pe 24 mai, peste o sută de organizații din 18 țări europene au organizat diverse evenimente în onoarea Zilei europene a parcurilor naționale.

Inițiativa a aparținut Federației EUROPARC, o organizație neguvernamentală fondată în 1973, care reunește sute de autorități și mii de arii protejate din 37 de țări europene. Principala dorință a EUROPARC este să crească gradul de conștientizare al opiniei publice europene în ceea ce privește importanța rezervațiilor naturale protejate și a parcurilor naționale.

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Ziua Europeană a Parcurilor Nationale