10 ianuarie – Ziua Economisirii Energiei Electrice

InfoCons – Asociație Natională pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România  te informează .

Ziua Economisirii Energiei Electrice este sarbatorita la nivel mondial in data de 10 ianuarie si are ca scop evidentierea necesitatii utilizarii eficiente a resurselor . Electricitatea este o sursa care nu poate fi regenerata , si, astfel, societatea depinde de aceata pentru evolutie , confort si activitatile zilnice .

Citește și : Supă la plic cu până la 10 E-uri și până la 12,8 grame de sare , cu 156 % mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății !

InfoCons – Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania reprezentata de domnul Presedinte Sorin Mierlea a incheiat , in luna octomrie a anului trecut , un protocol de colaborare cu Ministerul Energiei , reprezentat prin domnul Ministru Virgil Daniel Popescu pentru organizarea campaniilor de informare si constientizare referitoare la utilizarea eficienta a energiei .

Citește și : Furnizorii restaurantelor din zona Piața Alba Iulia din București continuă să fie verificați de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

De asemenea , prin acest protocol de colaborare se realizeza si supravegherea pietei in domeniul produselor electronice si electrocasnice . Astfel, Aplicatia Gratuita InfoCons a venit in sprijinul consumatorilor si a dezvoltat functionalitatea de scanare a codului QR de pe eticheta energetica a produselor electrocasnice si a dispozitivelor electronice , pentru aflarea mai multor informatii precum consumul de energie , clasa energetica , producatorul , informatii generale , compararea cu alte produse similare din aceeasi categorie .

Citeste si : Kilograme în plus după mesele de sărbători ?! Instrumentul prin care poți afla ce mănânci !

Mai mult, produsele electrocasnice si dispozitivele electrice ale caror coduri QR pot fi scanate cu Aplicatia Gratuita InfoCons sunt frigiderele , masinile de spalat haine , masinile de spalat vase , uscatoarele , televizoarele si monitoarele pentru computer .

Va invitam sa accesati site-ul economisesteenergia.ro pentru a fi un adevarat consumator european informat si sa descarcati Aplicatia InfoCons , unica la nivel international , dezvoltata independent si transparent , disponibila in App Store, Google Play si Huawei .

Citeste si : Secțiunea SOS numere de urgență la nivel național și internațional disponibilă acum și off-line, în cadrul Aplicatiei InfoCons !

 

 

Autor : Isabelle Dinu , InfoCons

Ziua Economisirii Energiei Electrice InfoCons Protectia Consumatorului