Știi în ce este folosit aditivul alimentar E951 – Aspartam ? Mănânci Bine , Te Simți Bine cu InfoCons Protecția Consumatorilor !
Aditivul E951, aspartamul este un aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă. Este de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul, comparând cantități egale din cele două substanțe.
Este folosit peste tot în lume ca substitut al zahărului în băuturi, cereale, gumă de mestecat fără zahăr, sucuri dietetice și tablete de îndulcitor.
Aspartamul a fost descoperit accidental în anul 1965 în timpul unor sinteze farmaceutice.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorilor te informează despre riscurile acoperite de asigurarea de viață
Utilizări frecvente E951
- Băuturi răcoritoare “light” și dietetice, sucuri, ceaiuri.
- Gumă de mestecat, pastile de supt, dropsuri, vitamine.
- Cereale de mic dejun, iaurturi, deserturi, sosuri (maioneză, muștar).
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorului anunță – tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor 2026 este „ Produse sigure – consumatori încrezători ” !
Ce este și cum funcționează
- Natură: Un amestec sintetic din aminoacizii fenilalanină și acid aspartic.
- Gust: Intens dulce, de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul, dar nu are calorii (sau are foarte puține).
- Stabilitate: Se descompune la temperaturi înalte (nu e ideal pentru copt) și în condiții de pH nefavorabile.
- Metabolizare: În corp se transformă în fenilalanină, acid aspartic și metanol (în cantități mici).
Pentru mai multe informații despre E951 – Aspartam , click AICI .
Alegi Bine , Te Simți Bine !
Semnătura : Departamentul InfoCons Protecția Consumatorilor de Comunicare


















