Știați că… produse cu risc de înghițire pentru copii

Știați că…

Cei mici sunt expuşi riscului de înghiţire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Potrivit guvernului Marii Britanii, otrăvirea cu substanţe solide și lichide a reprezentat 1 din 25 accidente la copiii sub vârsta de patru ani și a însumat aproape 28.788 otrăviri la nivel național numai în 1999.

În această situaţie, ISO a publicat un standard care permite producătorilor să realizeze ambalaje rezistente la acţiunea copiilor, care oferă o barieră fizică adecvată între un copil sub vârsta de cinci ani și o gamă largă de produse periculoase.

Standardul a fost adoptat ca standard român SR EN ISO 8317:2016, Ambalaje rezistente la manipularea lor de către copii. Condiţii și metode de încercare pentru ambalajele care se pot reînchide.

Sfatul nostru

Citiți întodeauna eticheta produselor pe care le achiziționați. Acordați o atenție deosebită precauțiunilor și recomandărilor în caz de înghițire, contact cu pielea sau cu ochii. Păstrați eticheta la îndemână în cazul în care este necesară intervenția cadrelor medicale.

Nu lăsați produsele dăunătoare la îndemâna copiilor. Păstrați-le în afara zonei de acces a acestora, de preferat într-un spațiu de depozitare ce poate fi încuiat.

Sursa: ASRO

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal