Speli vase de 10 ori si mai ramai cu bani sa cumperi 7 paini

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Speli vase de 10 ori si mai ramai cu bani sa cumperi 7 paini

InfoCons InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind masinile de spalat vase. In cadrul studiului au fost testate un numar de 351 modele, insumand peste 55 de branduri, dintre care amintim Miele, Whirlpool, Siemens, Samsung, Bosch, Beko, Zanussi, LG, AEG, Candy.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons isi propune, ca in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta a celor mai bune produse.

Au fost testate peste 40 de specificatii diferite, unul dintre ele fiind consumul de energie electrica masurat in kWh per ciclu de spalare.

Astfel a rezultat clasamentul masinilor de spalat vase CU CEL MAI MARE CONSUM DE ENERGIE ELECTRICA, primele 5 pozitii fiind ocupate de :

Produs

Calificativ consum energie electrica program principal

Consum energie electrica masurat, program princial (kWh / ciclu)

Whirlpool ADP6741WH

2,1

1,785

Whirlpool ADP6966

2,2

1,748

Bauknecht GSF6966 AQUA

2,2

1,748

Whirlpool ADP 6920 IX

2,3

1,729

Whirlpool ADP 6920 WH

2,3

1,729

Cele 5 produsele cu cel mai mic consum de energie electrica sunt :

Produs

Calificativ consum energie electrica program principal

Consum energie electrica masurat, program princial (kWh / ciclu)

Siemens SK26E201EU

9,6

0,693

Brandt DFC 1106S

9,8

0,664

Brandt DFC 1106B

9,8

0,664

Signature ADW63206B

9,8

0,675

Electrolux ESF2300OH

10

0,569

Avand in vedere consumul de energie electrica masurat pentru ciclul programului principal de spalare, din diferenta costurilor dupa 10 cicluri de spalare intre masina de spalat vase cu cel mai mare consum si cea cu cel mai mic consum rezulta o diferenta de 7 lei, adica echivalentul a 7 paini.

Testarea masinilor de spalat s-a realizat in laboratoare independente din UE, respectand standardele IEC 436 si D DIN 44990.

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons membru cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului.

ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii, in interesul consumatorilor din intreaga lume.

InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

  Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu