Prin gesturi mărunte, puteți economisi energie și bani, contribuind totodată la protejarea mediului prin reducerea emisiilor.

Locuințele generează aproximativ un sfert din emisiile directe de CO2 generate în prezent în UE. Și știați că trei sferturi din energia utilizată de locuințele din UE este destinată încălzirii și răcirii?

  • Umpleți mașina de spălat rufe. Nu o porniți pentru doar câteva haine. Așteptați să se adune destule rufe pentru a o folosi la capacitate maximă, fără să depășiți însă greutatea permisă.
  • Alegeți cea mai scăzută temperatură adecvată materialului. În zilele noastre, detergenții sunt atât de eficienți încât pot curăța majoritatea hainelor la temperaturi scăzute.
  • Nu folosiți funcția de prespălare dacă rufele nu sunt foarte murdare.
  • Evitați pe cât posibil să folosiți uscătorul de rufe. Un ciclu de uscare poate folosi de două ori mai multă energie decât un ciclu de spălare.

Sursa :europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal