Sorin Mierlea , Președinte InfoCons , participă în calitate de speaker la evenimentul Economia Socială în Era Digitală

Sorin Mierlea , Președinte InfoCons , participa în calitate de speaker la evenimentul Economia Socială în Era Digitală.

Evenimentul se va desfășura la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10:00.

 

Eveniment este dedicat profesioniștilor și decidenților din ariile de interes și se adresează unui public variat, interesat de provocările și tendințele din sfera economiei sociale și digitalizării.

Este cel mai important eveniment din România dedicat ”Economiei Sociale”. Evenimentul aduce în prim-plan interconexiunile și sinergiile complexe dintre cele trei teme majore: digitalizarea, formarea profesională și economia socială. Acestea nu sunt doar subiecte individuale, ci se îmbină într-un mod semnificativ pentru a defini viitorul model economic și social.

Evenimentul este o platformă unică pentru a explora interacțiunile complexe dintre digitalizare, formarea profesională și economia socială. Aceste teme nu funcționează în izolare, ci colaborează într-un mod sinergic pentru a modela viitorul unei societăți mai incluzive, durabile și inovatoare.

Principalele teme:

  • Digitalizarea și Economia Socială: În contextul economiei sociale, digitalizarea deschide noi căi pentru accesul la informații, colaborare și participare activă. Platformele online, rețelele sociale și tehnologiile emergente joacă un rol esențial în promovarea inițiativelor economice sociale, contribuind la crearea unor comunități mai conectate și la extinderea surselor de sustenabilitate.
  • Formarea Profesională și Economia Socială: Economia socială se bazează pe implicarea și dezvoltarea oamenilor pentru a genera impact social și economic pozitiv. În era digitală, formarea profesională devine cheia pentru a pregăti indivizii pentru provocările și oportunitățile în schimbare constantă. Investiția în competențe relevante și adaptabile nu doar că întărește angajabilitatea, dar sporește și potențialul de a contribui activ la inițiativele economiei sociale.
  • Digitalizarea și Formarea Profesională: Tehnologiile digitale facilitează învățarea la distanță, cursurile online și resursele interactive, permițând indivizilor să-și dezvolte constant cunoștințele. Acest proces contribuie la crearea unei forțe de muncă agere și competente, pregătită să abordeze provocările și să capitalizeze oportunitățile digitale.
  • Digitalizarea și Schimbarea Paradigmei Economice: Prin tehnologii inovatoare și automatizare, se deschid noi modele de afaceri și oportunități de eficiență sporită, având un impact semnificativ asupra producției, distribuției și piețelor globale.
  • Antreprenoriat Social:
  • Impactul actorilor economici în crearea unui ecosistem social sustenabil

Alături de domnul Sorin Mierlea vor mai lua cuvântul și :

Agenda evenimentului se poate consulta aici.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal