Situația parcărilor pentru persoanele cu dizabilități din municipiul București

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Situația parcărilor pentru persoanele cu dizabilități din municipiul București

(informații bazate pe studiul realizat de InfoCons asupra locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități)

InfoCons a realizat un studiu cu privire la locurile de parcare de resedinta aflate in administrarea Primariilor de sector si a locurilor de parcare publice de utilitate generala, cu plata, administrate de Primaria Municipiului Bucuresti, cat si a locurilor destinate persoanelor cu handicap.

Conform legislatiei in vigoare privind Protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, in spatiile de parcare de pe langa cladirile de utilitate publica, precum si in cele organizate vor fi adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international, cel putin 4% din numarul total al locurilor de parcare, dar nu mai putin de doua locuri, pentru parcarea gratuita a mijloacelor de transport pentru persoanele cu handicap.

Citește și:

– Perspectiva antropologică asupra consumatorului

Persoanele cu handicap sau reprezentantii legali ai acestora pot beneficia, la cerere, de un card-legitimatie pentru locurile gratuite de parcare.

Conform datelor primite situatia locurilor de parcare raportate la numarul locurilor de parcare alocate persoanelor cu handicap este urmatoarea :

– Primaria Sectorului 1 – 9.042 locuri de parcare din care 264 sunt alocate persoanelor cu handicap;

– Primaria Sectorului 2 – 25.627 locuri de parcare din care 715 sunt alocate persoanelor cu handicap;

– Primaria Sectorului 3 – 56. 984 locuri de parcare. Nu pot furniza datele referitoare la locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap datorita actiunii de inventariere pe care o realizeaza, urmand a se corela datele din teren cu evidenta informatizata;

– Primaria Sectorului 4 – 43. 322 locuri de parcare din care 507 sunt alocate persoanelor cu handicap;

– Primaria Sectorului 5 – 12.797 locuri de parcare din care 87 sunt alocate persoanelor cu handicap;

– Primaria Sectorului 6 – 39.400 locuri de parcare din care 19 sunt alocate persoanelor cu handicap;

– Primaria Municipiului Bucuresti – 8.060 locuri de parcare din care 440 sunt alocate persoanelor cu handicap;

Sorin Mierlea, președinte InfoCons

`Suntem conducători auto și parcăm, când avem unde și cum. De multe ori nici măcar nu ne gândim că poate blocăm pe altcineva sau poate creem un disconfort. Când parcăm pe un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, ne gândim vreodată la ce greutăți putem supune o persoană care chiar are nevoie de acel loc?

Parcările sunt insuficiente și din păcate, nici măcar pentru persoanele cu dizabilități autoritățile și companiile nu realizează locuri. Sunt semenii noștri, sunt printre noi și de cele mai multe ori nici măcar nu-i vedem. Haideți măcar să-i ajutăm prin a nu-i încurca.`

Citește și:

– Despre utilizarea sustenabilă a alimentelor

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu