În 2016, un număr de 4 186 de persoane din Uniunea Europeană (UE) au murit din cauza gripei, înregistrând o rată de deces standardizată de 9 decese la un milion de locuitori. Numărul morților variază, în funcție de fiecare an în funcție de virusul specific care a infectat populația.

Populația în vârstă a fost afectată mai grav de gripă decât populația mai tânără. În 2016, rata de deces standardizată pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani (corespunzătoare a 70% dintre cei care au murit de gripă în UE) a fost de 34 la un milion de locuitori. Aceasta este o îmbunătățire de la un apogeu în 2015 (58 de decese la un milion de locuitori), dar încă ceva mai mare decât în 2012 (27 de decese la un milion de locuitori). Vulnerabilitatea populației vârstnice la gripă evidențiază motivul pentru care vaccinarea antigripală generală este recomandată în special vârstnicilor.

În schimb, rata de deces standardizată a persoanelor mai mici de 65 de ani a fost de 3 la milion de locuitori în 2016 și a fost chiar mai scăzută în cei patru ani anteriori.

Sursa: Eurostat

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu