Seminarul “Antreprenoriatul social pentru comunitatea brasoveana cu o 9 atitudine”

Astazi, 11 iunie 2015 are loc in Brasov , seminarul “Antreprenoriatul social pentru comunitatea brasoveana  cu o9atitudine`  eveniment ce propune comunitatii  brasovene exemple de buna practica – intreprinderi sociale si modul in care acestea contribuie la dezvoltarea comunitatilor locale.

Evenimentul face parte din activitatile dezvoltate prin proiectul `S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil` in cadrul caruia au fost infiintate 11 structuri de economie sociala in regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Est, Centru si Sud-Muntenia, prin care se creaza 75 de noi locuri de munca.

`La Cristian, in judetul Brasov, am infiintat o structura de economie sociala cu personalitate juridica, o tipografie, in care se vor realiza placute de semnalistica in limbaj Braille. In cadrul activitatii noastre am remarcat ca persoanele cu deficiente de vedere se confrunta cu lipsa accesibilitatii in spatiile publice. Vrem sa contribuim la schimbarea mentalitatii, comportamentului si a atitudinii la nivelul intregii societati  fata de aceasta categorie de persoane. Lipsa accesibilitatii genereaza handicapul si fiecare dintre noi suntem raspunzatori pentru aceasta situatie. Ne dorim sa cream  impreuna O9ATITUDINE prin care sa oferim accesibilizare fara piedici pentru a permite si acestor categorii de persoane sa isi asume un rol activ in societate`, a declarat domnul Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons -InfoCons

Asociatiile partenere in cadrul proiectului  POSDRU /168/6.1/S/145550 `S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil` sunt:

– Asociatia C4C – Communication for Community;

– Confederatia Nationala a Persoanelor cu Dizabilitatii din Grecia;

– InfoCons – InfoCons;

– Centrul Parteneriat pentru Egalitate;

– Institutul Roman pentru Dezvoltare Sustenabila;

– Asociatia 4CAREER.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Fii INFORMAT! IA ATITUDINE – 0219615

IMG_5565

IMG_5621

IMG_5657

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal