1. Ce este serviciul de roaming internațional?

Serviciul de roaming internațional îți oferă posibilitatea, atunci când călătorești în afara României, să îți utilizezi dispozitivul mobil (telefon, tabletă, laptop etc.) prin conectarea la o rețea de telefonie mobilă din statul vizitat. Astfel, poți efectua sau primi apeluri, poți trimite sau primi SMS-uri ori poți utiliza date (MB/GB) [1] în străinătate.

Citește și:

Mai multă protecție și prevenire pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

2. Cum funcționează serviciul de roaming internațional?

Poți beneficia de serviciul de roaming internațional numai dacă furnizorul de la care ai achiziționat un plan tarifar a încheiat contracte de roaming cu furnizorii din statele vizitate. În baza acestor contracte, furnizorul tău plătește anumite sume furnizorilor din străinătate, care se reflectă în tarifele plătite de tine pentru a beneficia de serviciul de roaming internațional.

3. Sunt obligați furnizorii să ofere serviciul de roaming internațional?

Nu. Furnizorii pot să ofere planuri tarifare (abonamente sau cartele preplătite) cu sau fără serviciul de roaming internațional. ANCOM îți recomandă să verifici, înainte de a efectua o călătorie în afara României, dacă planul tarifar pe care l-ai achiziționat este cu sau fără serviciul de roaming internațional.

Sursa: A.N.C.O.M.

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal