Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării

Risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea mâncării.

Trebuie să știți că risipa alimentară nu înseamnă doar aruncarea alimentelor, ci și irosirea inutilă a resurselor utilizate în producția de alimente, cum ar fi apa, terenul fertil, energia și forța de muncă.

Totodată, reducerea deșeurilor alimentare duce la o scădere considerabilă a foametei, sărăciei și chiar la schimbările climatice.

Așadar, folosiți resturile de la masă ca îngrășământ pentru creșterea altor legume sau ca mâncare pentru animale. Schimbarea începe cu noi!

Sursa: Zaļā brīvība

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu