Ziua Internationala a Luptei Impotriva Cancerului Pulmonar

La 1 august este marcată Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului Pulmonar. O boală care în fiecare an ucide 10.277 de români (20% dintre decesele cauzate de cancer în țara noastră), după cum arată raportul din 2018 al Comisiei Europene. Aceasta înseamnă nu mai puțin de 28 de oameni pe zi. Iar rata de supraviețuire la cinci ani este de doar  11%, printre cele mai scăzute din Europa.

Totodată,  cancerul pulmonar se situează pe primul loc în România ca număr de cazuri diagnosticate. În fiecare an sunt depistate 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar, reprezentând 13,6% din totalul cazurilor noi de cancer diagnosticate.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal