Astăzi , 25 Mai 2024 , reprezentantul InfoCons participă în calitatea de partener la activitatea de încheiere a proiectului „Alimentația sănătoasă – totul despre lapte și produsele lactate – bovine, caprine, ovine” organizat de Colegiul Economic Viilor , începând cu orele 11:00 .
La acest proiect au participat 90 de elevi din mai multe unități școlare, din Municipiul București . Pe parcursul întâlnirilor elevii au pregătit și prezentat diferite lucrări și materiale legate de produsele lactate, pentru toate formele de învățământ, de la scoală primară, gimnazială și liceală.
Elevii din ciclul primar au prezentat categoriile de animale producătoare de lapte, mulsul, călătoria laptelui, de la firul de iarbă la sticla de lapte și beneficiile acestuia pentru sănătate.
Elevii din ciclul gimnazial au prezentat materiale legate de modul de creștere al animalelor din ferme specializate, pajiștea ca unitate de exploatare, pășunatul ecologic, calendarul recoltării nutrețului, adaptarea animalelor la schimbările climatice, găsind soluții pentru reutilizarea ambalajelor.
Elevii din ciclul liceal au prezentat lucrări legate de compoziția și calitățile nutritive ale laptelui și produselor lactate, ambalarea, depozitarea, pasteurizarea și conservarea, consumul de lapte în hrana diferitelor categorii de consumatori în relație cu starea de sănătate, laptele vegetal, utilizarea biotehnologiilor în industria laptelui, norme de igienă și securitate alimentară, citirea corectă a etichetelor, povești de succes ale fermierilor, aranjarea vitrinelor până la simbolul laptelui în literatură, credințe și superstiții.
În cursul zilei de astăzi , elevii vor prezenta reclame, spoturi publicitare, desene, afișe, decorațiuni, toate menite a-i informa pe cei din jur despre necesitatea consumului de lapte.
De asemenea va fi proiectat un film cu toate prezentările realizate de ei pe parcursul întregului proiect. Elevii din ciclul gimnazial vor prezenta o piesă de teatru având ca protagoniști animalele producătoare de lapte. Elevii de la ciclul liceal, alături de profesorii de specialitate/alimentație publică și maiștri instructori vor pregăti plăcinta cu brânză pentru toți cei prezenți. vor organiza și o expoziție culinară cu diferite sortimente de produse lactate.
La eveniment vor fi prezenți și partenerii proiectului:
- Inspector Școlar pentru Proiecte Educaționale la Inspectoratul Școlar al Municipiului București – dna Negoianu Nicoleta, Inspector Școlar/Învățământ Tehnic și Profesional,
- Associazione Cuochi Italiani – dl Giovanni Baldaton,
- Facultatea de Agricultură – dna Stanciu Ana, profesor universitar și dl Gîlea Gabriel, inginer zootehnist, biolog.
Dl Giovanni Baldaton va face o demonstrație practică culinară cu elevii de la clasele de bucătari de la învățământul profesional, cu degustare la final.
Toți elevii vor fi premiați la final, cu diplome de participare și cadouri tematice!
Mănâncă sănătos , ca să crești frumos !
InfoCons – Organizatie Europeana pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor membra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala Consumers International , membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori , avand Secretariatul General in Bucuresti, Bd. Marasesti, nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66; fax: 031/101.25.15, mail : secretariat@infocons.ro