Alegeţi alimentele cu atenţie (aspect, miros, termen de valabilitate)
Luând în considerare temperatura la care trebuie păstrate se lasă la final alimentele ce necesită păstrare la rece;
Separaţi alimentele de detergenţi şi alte produse chimice;
Nu cumpăraţi produse alimentare expuse la vânzare în locuri şi condiţii necorespunzătoare (pe stradă, din portbagajul maşinilor etc.) cu atât mai mult în cazul alimentelor uşor perisabile – carne, peşte, ouă, lapte şi produse lactate;
Este necesară verificarea prospeţimii în momentul achiziţionării (vezi mai jos). Nu cumparaţi alimentele cu miros neplăcut sau având culoarea, consistenţa modificată sau care prezintă mucegai pe suprafaţă;
Nu cumpăraţi produse care poartă indicaţiile “păstraţi la frigider`, “păstraţi la rece` sau “păstraţi în congelator` şi care nu au fost depozitate în condiţii de refrigerare sau congelare.
Sursă: Europa.eu